Vastberaden Liverpool sluit bewogen week af met elfde zege op rij
Sterling en Suarez beslissend voor 'Reds'

Vastberaden Liverpool sluit bewogen week af met elfde zege op rij

20-04-2014 14:52
1

Liverpool heeft de week die in het teken stond van de Hillsborough-ramp op uitstekende wijze afgesloten. Het vastberaden elftal van Brendan Rodgers versloeg Norwich City met 2-3, wat de elfde zege op rij betekende. De 'Reds' profiteren daarmee optimaal van het puntenverlies van Chelsea en Manchester City.

Raheem Sterling speelde een hoofdrol tegen Norwich City. De middenvelder scoorde tweemaal, waaronder een heerlijk schot van afstand, en stelde Louis Suárez in staat zijn dertigste goal van het seizoen te maken. De voormalig Ajacied tikte voor het doel een assist van Sterling binnen.

Bij Norwich had Leroy Fer een basisplaats. Ricky van Wolfswinkel viel een kwartier voor tijd in voor doelpuntenmaker Gary Hooper. Fer maakte tezelfdertijd plaats voor Josh Murphy. Het was toen net 2-3 geworden door een knappe kopbal van de Schot Robert Snodgrass. Daarna was Van Wolfswinkel nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal kon worden gekeerd.

Met de overwinning profiteert Liverpool optimaal van de nederlaag van Chelsea, dat zaterdag van Sunderland verloor. De hekkensluiter had afgelopen woensdag Manchester City al van een overwinning gehouden. Daardoor hebben de Reds aan twee zeges en een gelijkspel genoeg om de titel te veroveren. Volgende week komt Chelsea op bezoek op Anfield.