Gerrard: Er zijn tijden geweest dat ik niet in een landstitel geloofde
Liverpool-icoon dolblij met gunstige uitgangspositie

Gerrard: "Er zijn tijden geweest dat ik niet in een landstitel geloofde"

20-04-2014 15:24
1

Steven Gerrard had er niet op gerekend dat Liverpool dit seizoen mee zou kunnen doen om de titel. De realiteit is echter dat The Reds, met nog drie wedstrijden te gaan, op het eerste kampioenschap in 24 jaar afkoersen.

Volgens clubicoon Gerrard, die al zestien jaar in het vlaggenschip speelt, komt Liverpool van ver. "Het is niet goed dat we sinds 1990 geen serieuze kandidaat meer zijn geweest voor de titel. Met onze historie hadden we veel dichterbij moeten komen. Er zijn tijden geweest dat ik niet meer in de landstitel geloofde", geeft de aanvoerder toe aan de Daily Mail.

"Als je op de zevende of achtste plaats eindigt en je ziet het verschil met de topclubs, dan is dat mentaal heel zwaar. Bovendien hadden de andere teams veel meer te besteden, waardoor die ploegen ook steeds sterker werden. Dit seizoen hebben we het gat gedicht."

Liverpool won zondag met 2-3 van Norwich City en sloeg daardoor een gat van vijf punten met achtervolger Chelsea. Gerrard kan de langverwachte titel al ruiken. "Ik heb altijd hoop gehouden op de kleine kans om de landstitel te pakken. Nu is het moment hier. Dit is onze kans."