Scorende Fernandez: Dat vuurwerk kwam ons misschien wel goed uit
PEC maakt gehakt van Ajax, spits kan oorwassing bijna niet geloven

Scorende Fernandez: "Dat vuurwerk kwam ons misschien wel goed uit"

20-04-2014 20:30
1

Guyon Fernandez had met twee doelpunten een groot aandeel in de bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax (5-1). De Feyenoord-huurling maakte in 'zijn' Kuip samen met zijn ploeggenoten gehakt van de Amsterdammers.

Fernandez kon de overmacht van PEC bijna niet geloven. "Vanaf het moment dat we voor stonden, was ik iedere minuut aan het aftellen", sprak hij met de ongeloof hoorbaar in zijn stem.

Het duel kende een spraakmakende beginfase. Al in de eerste minuut werd de wedstrijd stilgelegd toen de Ajax-aanhang vuurwerk op het veld gooide. Vlak na de hervatting zette Ricardo van Rhijn de Amsterdamse ploeg op 1-0 door een wonderschone afstandsknal.

Die goal werd door een deel van de Amsterdamse supporters wederom beantwoord met vuurwerk, waarna het duel korte tijd werd gestaakt. "Misschien kwam dat vuurwerk ons wel goed uit", zei Fernandez.

"We liepen naar de kleedkamer en we zeiden: dit gaat ons nu niet gebeuren. Dat kan echt niet na de weg die we hebben afgelegd om hier te komen", zei Fernandez over de snelle achterstand. PEC kwam als herboren uit de kleedkamer en boog de achterstand nog voor rust om in een 4-1-voorsprong, door twee treffers van Ryan Thomas en twee van Fernandez. Na de pauze bracht Bram van Polen de eindstand op het bord.

"Dit is gewoon heel mooi. Voor mij en voor Zwolle de eerste prijs die we hebben gewonnen", zo jubelde de spits, die met zijn ploeggenoten in het restant van de wedstrijd naliet om Ajax op een nog grotere nederlaag te trakteren.