Kampioenskandidaat Zulte-Waregem bewijst zichzelf slechte dienst
Gelijkspel tegen Lokeren is niet voldoende

20-04-2014 22:04

In de strijd om het Belgische landskampioenschap heeft Zulte-Waregem zichzelf zondag een slechte dienst bewezen. De titelkandidaat verloor met 3-2 bij nummer vijf Lokeren.

Zulte begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd toen Theo Bongonda na achttien minuten op schitterende wijze de 0-1 maakte. Hans Vanaken trok de stand echter nog voor rust gelijk.

In de tweede helft zorgde Hamdi Harbaoui er zelfs voor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Een eigen doelpunt vlak voor tijd van Alexander Scholz leek ervoor te zorgen dat het duel in remise zou eindigen, maar Nill De Pauw zorgde tien minuten voor het einde alsnog voor de drie punten voor Lokeren.

Door het resultaat bij Lokeren blijft het gat tussen koploper Standard Luik en nummer drie Zulte-Waregem in de kampioenspoule van de Belgische play-offs twee punten. Zulte heeft ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Standard speelt maandagmiddag tegen nummer twee Club Brugge.