Witte zakdoekjes bij Barça dat aan vierde nederlaag op rij ontsnapt
Pedro en Messi bezorgen Catalanen toch nog een overwinning

20-04-2014 22:51
1

De crisis van FC Barcelona leek zondagavond even ongekende vormen aan te nemen. Tijdens de wedstrijd tegen Athletic Bilbao kwam de ploeg van Gerardo Martino op achterstand, waarna de fans de witte zakdoekjes tevoorschijn toverden. Een vierde nederlaag op rij werd vervolgens toch nog afgewend: 2-1.

Lionel Messi greep uiteindelijk de hoofdrol bij Barcelona, dat hij in de race voor de Spaanse titel hield. De Argentijnse superster, die de laatste weken veel kritiek kreeg te verduren, maakte in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao het winnende doelpunt. Hij schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied langs de Baskische keeper Gorka Iraizoz.

Barcelona is al uitgeschakeld in de Champions League en verloor woensdag ook de Spaanse bekerfinale tegen Real Madrid (2-1). Daardoor lijkt het seizoen voor de ploeg van Martino uit te draaien op een teleurstelling. Zeker toen Aritz Adúriz zondag kort na rust de bezoekers op voorsprong bracht in Camp Nou. Bij een nederlaag had de achterstand van Barcelona op koploper Atlético Madrid opgelopen tot liefst zeven punten, maar dankzij doelpunten van Pedro en Messi in drie minuten tijd vocht de thuisclub zich terug.

Ibrahim Afellay zat weer eens bij de selectie van Barça, maar de Nederlandse international kwam niet van de bank af. Afellay zag dat zijn ploeg na drie nederlagen op rij (tegen Atlético in de Champions League, Granada in de competitie en Real Madrid in de bekerfinale) eindelijk weer eens wist te winnen. Met nog vier competitiewedstrijden te gaan, heeft Barcelona vier punten minder dan Atlético. De Madrilenen komen op de slotdag van de competitie, 18 mei, nog op bezoek in Catalonië. De Spaanse titelverdediger speelt daarvoor nog tegen Villarreal, Getafe en Elche.

Atlético Madrid won vrijdag al met 2-0 van Elche, terwijl Real Madrid - dat derde staat op zes punten - vrijaf had vanwege de naderende confrontatie met Bayern München in de halve finale van de Champions League.