PEC Zwolle speelde bekerfinale tegen Ajax onder protest uit
"Het ging daarbij ook om de veiligheid van de spelers"

PEC Zwolle speelde bekerfinale tegen Ajax onder protest uit

20-04-2014 22:37
1

PEC Zwolle heeft de bekerfinale tegen Ajax onder protest uitgespeeld. De club uit Overijssel had aanvankelijk het plan om met het duel te stoppen, nadat Ajax-fans het voetbalfeest ontsierden door massaal vuurwerk op het veld te gooien.

"We gingen onder protest door en met de mededeling dat we van het veld zouden lopen als er nog een keer vuurwerk gegooid zou worden", zei Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, na afloop tegen NUsport. "Het ging daarbij ook om de veiligheid van de spelers. Onze doelman Diederik Boer zou de tweede helft voor de vakken met Ajax-aanhang keepen. Dat kon gevaarlijk worden."

Na een korte onderbreking op het veld stuurde Bas Nijhuis beide ploegen na drie minuten voor langere tijd naar de kleedkamers. Uiteindelijk lag de finale zo'n half uur stil. "Daarin is overlegd met politie, de KNVB en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb", aldus Nijkamp. "We hebben van alles besproken. Achteraf kun je zeggen dat er gelukkig niet is besloten om de wedstrijd definitief te staken, omdat we gewonnen hebben. 5-1 vergoedt veel, maar het is wel vreselijk wat er gebeurde. Ik was ontdaan."