Messi reageert niet in de pers, maar laat zijn voeten spreken
Martino blij met winnende goal van bekritiseerde sterspeler

"Messi reageert niet in de pers, maar laat zijn voeten spreken"

20-04-2014 23:55

Lionel Messi heeft zondag op het veld gereageerd op alle kritiek die hij afgelopen maand moest incasseren. De Argentijn maakte in het duel met Athletic Bilbao een cruciaal doelpunt.

FC Barcelona kwam in eigen huis op achterstand, maar door doelpunten van Pedro en Messi werd een vierde nederlaag op rij toch voorkomen. Trainer Gerardo Martino toonde zich na afloop verheugd over de winnende goal van zijn landgenoot, die in de voorgaande duels onzichtbaar was.

"Ik ben blij dat Messi de winnende goal maakte. Hij reageert niet in de pers, maar laat zijn voeten spreken", zei Martino, die in het publiek de witte zakdoekjes kon zien. Over het spel van zijn tobbende ploeg was hij tevreden. "Als je zoveel kansen creëert, is een zege geen toeval. Als we zo voor de dag komen als vandaag dan zullen we veel wedstrijden winnen."

Javier Mascherano haalde na afloop ook de massale kritiek op Barcelona en Messi aan. "Wij moeten professioneel blijven en ons werk blijven doen", reageerde de verdediger. "We moeten vasthouden aan onze titeldroom. We kunnen niet van koers wijzigen. We hebben altijd onze waardigheid gehad en we moeten tot het einde op deze manier doorgaan."