Nederlandse trainer lijkt degradatie te ontlopen in Duitsland: Goede stap gezet
"We hebben nog drie finales te gaan en moeten zo doorgaan"

Nederlandse trainer lijkt degradatie te ontlopen in Duitsland: "Goede stap gezet"

21-04-2014 08:43

Huub Stevens kende in Duitsland successen met Schalke 04, uitgerekend tegen die ploeg zette hij dit weekend met VfB Stuttgart een grote stap richting handhaving. Zondag won Stuttgart met 3-1 van de club uit Gelsenkirchen, daardoor sloeg het een gat van vier punten met de degradatiezone. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft Stevens echter voorzichtig.

"Dit was weer een stap in de goede richting, meer niet", zegt Stevens in gesprek met NUsport. "We hebben nog drie finales te gaan en moeten zo doorgaan." De Nederlandse oefenmeester werd begin maart ontslagen bij het Griekse PAOK, een week later werd hij aangesteld bij Stuttgart om de club te behoeden voor degradatie.

De opdracht die hij kreeg bij zijn aanstelling lijkt hij goed te vervullen. Met nog drie duels te gaan is de voorsprong op nummer zestien Hamburger SV vier punten. In de zeven wedstrijden onder Stevens pakte Stuttgart elf punten, het vertrouwen in een goede afloop is er. "Een ploeg die keihard werkt en als een team speelt, kan ook van betere tegenstanders winnen. Dat hebben we tegen Schalke wel bewezen."

Stuttgart speelt in de resterende drie wedstrijden tegen Hannover 96 (nummer veertien in de Bundesliga), VfL Wolfsburg (vijfde) en kampioen Bayern München. Naaste concurrent HSV speelt tegen Augsburg (achtste), Bayern München (kampioen) en FSV Mainz 05 (zevende).