In het kort:  AZ-huurling wil in Tilburg blijven, Qatar bouwt minder stadions
Neuer waarschijnlijk inzetbaar tegen Real Madrid

In het kort: AZ-huurling wil in Tilburg blijven, Qatar bouwt minder stadions

21-04-2014 23:03

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

AZ-huurling wil Willem II blijven dienen
Huurling Jonas Heymans hoopt na het veiligstellen van de promotie van Willem II op een langer verblijf in Tilburg. "Ik heb de voorkeur om bij Willem II te blijven, maar dat hangt van de twee clubs af. Ik heb het erg naar mijn zin in Tilburg. Willem II lijkt mij de ideale springplank om de Eredivisie te leren kennen. Ik hoop dan nog één heel seizoen bij de club te blijven", liet de Belg weten aan RTV Noord-Holland. Zijn contract bij AZ loopt tot medio 2016.

Qatar bouwt minder intensief rond WK 2022
Qatar bouwt 'slechts' acht stadions voor het WK 2022. Volgens de oorspronkelijke plannen ging het om twaalf stadions, maar op een persconferentie in Doha is aangegeven dat er een wijziging is opgetreden. Een reden is niet bekendgemaakt, wel werd duidelijk dat er een torenhoge begroting bestaat. In totaliteit gaat het om een investering van zo'n tweehonderd miljard dollar. Slechts vier miljard dollar is vrijgemaakt voor de stadions.

Standard Luik slaat aanval Club Brugge af
De aanval van Club Brugge op de koppositie in de play-offs om de Belgische voetbaltitel is voorlopig mislukt. Koploper Standard Luik vertrok uit Brugge met een 0-0 gelijkspel op zak. De ploeg van trainer Guy Luzon bleef daardoor leider met veertig punten. Club volgt op één punt. Zulte-Waregem, dat zaterdag verloor bij Lokeren, heeft drie punten minder dan Standard. Later op zondag gaat Anderlecht op bezoek bij Genk. De titelverdediger komt bij winst op gelijke hoogte met Club Brugge.

'KNVB onderzoekt absentie Brands'
Kevin Brands, door Willem II dit seizoen verhuurd aan Telstar, ontbrak maandag tijdens het kampioensduel van de Tilburgers (4-0). Volgens Telstar-trainer Marcel Keizer was Brands niet van de partij door een afspraak tussen beide clubs. Voetbal International meldt dat de KNVB de absentie van Brands mogelijk gaat onderzoeken. Volgens het magazine is het niet toegestaan in het Nederlandse voetbal om afspraken te maken omtrent het niet laten meespelen van verhuurde spelers in onderlinge duels. Brands werd door maandag Telstar als 'geblesseerd' opgegeven.

Capello kondigt afscheid aan
Fabio Capello is na het WK 2018 van plan om met pensioen te gaan. De laat de Italiaanse bondscoach van Rusland maandag weten. Capello is sinds 2012 actief bij de Russen, na het WK in eigen land houdt de oefenmeester het voor gezien. Na het toernooi in 2018 is Capello 71 jaar oud. 'Een mooie leeftijd om te stoppen', aldus Capello.

Webb fluit Real Madrid – Bayern München
De UEFA heeft de Engelse arbiter Howard Webb aangesteld voor het Champions League-duel tussen Real Madrid en Bayern München. De scheidsrechter hanteert woensdag de fluit tijdens het eerste treffen in de halve finales van het miljoenenbal. Webb is geen onbekende van het stadion van Real Madrid. In 2010 floot hij de finale van de Champions League tussen Bayern München en Internazionale in Santiago Bernabéu.

'El Loco' naar Marseille
Olympique Marseille hoopt voor volgend seizoen trainer Marcelo Bielsa aan zich te binden. "We zijn het in grote lijnen met elkaar eens over hoe de toekomst van de club eruit moet zien", bevestigde voorzitter Vincent Labrune nadat de ploeg zondag met 0-0 gelijk had gespeeld tegen Lille. De Argentijn Bielsa, die onder meer furore maakte met Athletic Bilbao, moet de opvolger worden van José Anigo die na het ontslag van Elie Baup in december diens taken had overgenomen. Bielsa vertrok aan het einde van het vorige seizoen bij Bilbao waarmee hij in 2012 nog de finale van de Europa League bereikte. Eerder was hij onder meer bondscoach van Argentinië en Chili.

Miljoenen kijkers
Bijna 2,5 miljoen mensen hebben PEC Zwolle zondagavond op televisie de beker zien winnen. De huldiging van het team van Ron Jans trok 2.453.000 kijkers, net iets minder dan het gemiddelde van de wedstrijd (2.487.000). PEC won de finale tegen Ajax met 5-1.

Neuers vs. Casillas
Bayern München hoopt woensdag in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid op het meespelen van Manuel Neuer. De doelman van het Duitse elftal liep vorige week in het duel met Borussia Dortmund een kuitblessure op, maar trainde het paasweekeinde, zij het gedoseerd, weer met de bal. David Alaba en Diego Contento zijn vermoedelijk ook inzetbaar in Bernabéu.

Huldiging in Tilburg?
In Tilburg wordt een podium opgebouwd voor de eventuele huldiging van Willem II. De Tilburgers zijn kampioen van de Jupiler League als ze zelf winnen van Telstar en concurrent FC Dordrecht punten verspeelt bij FC Den Bosch. De voorsprong van Willem II is met nog twee wedstrijden te gaan twee punten. De wedstrijden beginnen om half drie.