Paasboodschap Blatter: Europese bedrijven hebben boter op hun hoofd
FIFA-baas: "Het zou beter zijn dat het WK eind 2022 plaatsvindt"

Paasboodschap Blatter: "Europese bedrijven hebben boter op hun hoofd"

21-04-2014 12:14

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft tijdens een interview op de Franse televisie opnieuw duidelijk aangestipt dat de wereldvoetbalbond tegen een zomers WK 2022 in Qatar is. De Zwitserse preses benadrukt dat een WK in de winter een betere optie is.

"Het zou beter zijn dat het WK eind 2022 plaatsvindt. We moeten realistisch zijn en daarom willen we dat er in de winter gespeeld wordt", zegt de FIFA-baas op leeftijd. "Door de warmte is het onmogelijk om tijdens de zomermaanden te spelen. Het gastland is het daar niet mee eens, maar wij staan achter ons standpunt." De FIFA kreeg direct na de toewijzing van het toernooi in 2022 een stortvracht aan kritiek over zich heen, naar verwachting wordt komende zomer een definitief besluit genomen over het moment waarop het WK in Qatar zal worden afgewerkt.

Ondertussen verlopen de voorbereidingen op het eindtoernooi allerminst vlotjes in het oliestaatje. Arbeiders worden uitgebuit en moeten onder gevaarlijke omstandigheden hun werkzaamheden verrichten. Bij de bouw van de stadions in Qatar kwamen reeds enkele arbeiders om het leven. Niet de schuld van de FIFA, stelt Blatter. "De werkzaamheden zijn slecht georganiseerd en daar ligt de oorzaak voor hun dood, niet bij het voetbal. Ook de grote Europese bedrijven die meewerken aan de opbouw van de stadions hebben boter op het hoofd. Zij zijn immers verantwoordelijk voor hun werknemers."