De Jong dankbaar voor profbestaan: Het is het absoluut waard geweest
Milan-middenvelder: "Ik kan niet zeggen dat voetbal niets van me heeft afgenomen"

De Jong dankbaar voor profbestaan: "Het is het absoluut waard geweest"

21-04-2014 12:17

Alle opofferingen die Nigel de Jong heeft moeten doen om te slagen als profvoetballer zijn de moeite meer dan waard geweest. De middenvelder van AC Milan is dankbaar dat hij zijn droom heeft weten te realiseren; dat hij daar tol voor heeft moeten betalen op andere vlakken, neemt De Jong op de koop toe.

"Ik kan niet zeggen dat voetbal niets van me heeft afgenomen", zegt De Jong in het magazine Forza Milan. "Het is de kunst om een balans te vinden om je doel te bereiken. Het is normaal dat vriendschappen verloren gaan, vooral omdat veel mensen moeite hebben met het leven dat een voetballer leidt. Iets anders dat je opgeeft is de achteloosheid die andere jongens wel hebben. Met vrienden naar clubs gaan, bijvoorbeeld. Logisch, professionals moeten volhardend zijn en toewijding tonen."

"Voor mij is dit het absoluut waard geweest. Ik verdien mijn brood met het werk dat ik het liefste doe. Ik kan kopen wat ik wil en mijn familie gelukkig houden. Als je dit op een weegschaal zet tegenover de opofferingen, dat is dit het op papier absoluut waard", aldus De Jong, die zijn blik vervolgens richt op het leven ná zijn profcarrière. "Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik helemaal uit de voetbalwereld verdwijn."

"Ik houd van voetballen, ik houd ervan om elke dag te trainen, ik houd van de geur van het gras. Ik weet niet hoeveel voetballers zich realiseren dat wij veel geluk hebben om dit beroep uit te mogen oefenen, het beroep dat de stiekeme droom van elk jongetje is. Ik denk dat wat ik ook besluit te gaan doen na mijn carrière, het zal niet iets zijn dat niets met voetbal te maken heeft", besluit De Jong.