Opgeluchte Courtois: 'Ik hoop dat Chelsea alles wint, alleen deze twee duels niet'
Belgische doelman: "Chelsea is favoriet, maar dat was FC Barcelona ook"

Opgeluchte Courtois: 'Ik hoop dat Chelsea alles wint, alleen deze twee duels niet'

21-04-2014 13:03

Atlético Madrid-doelman Thibaut Courtois is opgelucht dat hij dinsdag 'gewoon' aan mag treden tegen Chelsea. De Belgische doelman, door de Engelse club voor het tweede seizoen op rij verhuurd aan Atlético, rekent op twee speciale avonden.

Even was het meespelen van Courtois in de twee wedstrijden tegen Chelsea onzeker. In het huurcontract dat de twee clubs sloten stond een clausule die het voor Courtois onmogelijk zou maken om tegen de Engelse club aan te mogen treden mits Atlético een bedrag van naar verluidt zo'n zes miljoen euro zou betalen. De UEFA bestempelde die clausule als 'niet rechtsgeldig', waardoor de 21-jarige Belg 'gewoon' in actie zal komen.

"Ik ben enorm opgelucht", zegt Courtois op de officiële website van de UEFA over het besluit dat hij mag spelen. "Dat we tegen Chelsea spelen is heel speciaal want hoewel ik bij Atléti speel, is Chelsea mijn club. Ik wil hier prijzen winnen en zal voor deze twee wedstrijden supporter van Atlético zijn. Maar bij alle andere wedstrijden ben ik ook een fan van Chelsea." De Belg kwam na zijn overstap in 2011 van Racing Genk nog niet in actie namens Chelsea.

De Belg tekende een vijfjarig contract in Londen. "Ik hoop dat Chelsea de Premier League wint, alleen deze twee wedstrijden niet. Ik hoop echt dat we de finale kunnen bereiken, we zijn er nu zo dicht bij. Chelsea is de favoriet, maar dat was FC Barcelona ook", zegt Courtois, die in de kwartfinales met Atlético Madrid te sterk was voor de Catalaanse grootmacht. Atlético schaarde zich daardoor voor het eerst sinds 1974 bij de laatste vier in het belangrijkste Europese toernooi.

Wil jij zelf een keer op Stamford Bridge zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie José Mourinho in real life langs de lijn staan!