Ik dacht dat we hadden geleerd van de wedstrijden tegen Red Bull
Sigthórsson wijst niet blind naar supporters: 'Dit is onze eigen schuld'

"Ik dacht dat we hadden geleerd van de wedstrijden tegen Red Bull"

21-04-2014 13:27
4

Kolbeinn Sigthórsson is geschrokken van het spelniveau van Ajax, zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Het duel deed hem denken aan de dubbele vernedering tegen Red Bull Salzburg.

 

Wout Stravers
ROTTERDAM

Sigthórsson speelde als linksbuiten, en later als spits, een anonieme wedstrijd. Heel Ajax speelde dramatisch en mocht niet eens mopperen met de 5-1 nederlaag. Na afloop ging het behalve over de sportieve kant ook over het wangedrag van de Ajax-fans, die tot tweemaal toe massaal vuurwerk op het veld gooiden.

Jullie hadden je veel voorgesteld van deze finale, maar dit niet.
Sigthórsson: "Absoluut. Het was een dramatische wedstrijd van onze kant. We gaven het zomaar weg. We waren niet scherp en verloren elk duel. Dan kan een ploeg als PEC Zwolle het ons met veel strijd heel moeilijk maken. Maar PEC speelde ook gewoon heel goed."

Even terug naar het begin. Na tien seconden lag de wedstrijd al stil toen er vuurwerk op het veld werd gegooid.
"Het is ongelooflijk dat deze dingen gebeuren. Maar we kwamen daarna nog goed op voorsprong, er was niets aan de hand. We waren fel. Toen we uit de kleedkamer kwamen (na de onderbreking, red.) was dat weg. Ik weet niet wat er toen allemaal gebeurd is."

Neem je de supporters wat kwalijk?
"Het is onze eigen schuld, dat moeten we niet vergeten. Maar zo’n actie is wel waardeloos. Dat mag eigenlijk niet gebeuren."

Was het moeilijk om de fans na afloop te bedanken?
"Nou, ik baalde van mezelf en hoe wij hebben gespeeld. Ik was niet bezig met wat ik moest doen met de fans. Ik heb eigenlijk ook geen antwoord op die vraag."

Heb je wel een antwoord op de vraag waarom de aanstaand kampioen zich zo laat wegspelen door PEC Zwolle?
"Wat ik net ook zei: wij speelden zonder vuur, we waren slap. Dat zag je in de duels, die we allemaal verloren. En PEC had een super wedstrijd, alles viel goed voor ze. We hadden een antwoord moeten hebben, maar dat bleef uit."

Deed het je denken aan de wedstrijden tegen Red Bull Salzburg?
"Dat kan je inderdaad zeggen. Het was vergelijkbaar. Ik dacht dat we hadden geleerd van die wedstrijden. Maar dan zie je wat er vandaag (zondag, red.) gebeurt…"

Vind je dit een smet op het aanstaande kampioenschap?
"Nou, we moeten dit heel snel vergeten. Dat is moeilijk, maar we moeten zo snel mogelijk denken aan de volgende wedstrijd. De komende weken kunnen gewoon heel mooi worden, dat mogen we niet vergeten."

Ben je deze wedstrijd vergeten als jullie volgende week met de schaal staan?
"Dat weet ik niet. We moeten eerst die wedstrijd (tegen Heracles Almelo, red.) goed door zien te komen. Daarna kunnen we het er nog een keer over hebben."

Je kreeg na afloop een witte badjas. Wat ga je daarmee doen?
"Ik heb 'm achtergelaten in de kleedkamer. Er was geen ruimte in mijn tas meer voor en er was ook niet echt een reden om 'm mee naar huis te nemen."