Dit is een probleem waar Barça al lang mee te maken heeft
Martino neemt Messi in bescherming: "Een zware week voor hem"

"Dit is een probleem waar Barça al lang mee te maken heeft"

21-04-2014 13:32

FC Barcelona-trainer Gerardo Martino nam het zondag na het gewonnen competitieduel met Athletic Bilbao op voor Lionel Messi. De Argentijn kreeg de laatste weken de schuld in de schoenen geschoven voor de povere resultaten van Barça.

Tegen de Basken (2-1) vond Messi één keer het net. Na afloop zocht Martino naar een verklaring voor het magere spel van de Argentijnse aanvaller. "We moeten niet vergeten hoe onze rivalen tegen ons spelen. Dit is een probleem waar Barça al lang mee te maken heeft", zegt Martino. "Als teams met zoveel spelers verdedigen op de rand van hun eigen strafschopgebied is het een onmogelijk gevecht."

"Ik denk niet dat Messi zijn speelstijl heeft veranderd, maar dit was een wedstrijd waarin hij zich prettiger voelde. Ik heb geen reden gehad om met hem te praten en die zal ik ook volgende week niet hebben. We praten over andere zaken. Ik ben blij met zijn treffer, voor hem en voor het team. Hij is geen groot prater, hij spreekt met zijn voeten", gaat Martino verder.

"Van de 100 wedstrijden die we spelen, speelt Messi in 99 wedstrijden goed en levert hij altijd. Deze week is wat zwaar voor hem geweest, dus ik ben blij voor Lionel", aldus Martino.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!