'Toekomstige Nederlandse enclave lokt Van Gaal naar Arsenal'
Bondscoach lijkt wens op Premier League-club in vervulling te kunnen laten gaan

'Toekomstige Nederlandse enclave lokt Van Gaal naar Arsenal'

22-04-2014 13:23
1

Het begint er sterk op te lijken dat Oranje-bondscoach Louis van Gaal zijn wens om nog eens in de Premier League te werken in vervulling ziet gaan. De post bij Manchester United is vrij na het ontslag van David Moyes, maar ook Arsenal zou inmiddels een optie zijn.

Voetbal International beroept zich op bronnen in Engeland, die melden dat de Londenaren in Van Gaal de opvolger voor Arsène Wenger zien. Gedurende het seizoen gingen al vaak geluiden op dat Arsenal en Wenger het contract zouden verlengen, maar dat is tegen het einde van de jaargang 2013/14 nog steeds niet het geval.

Wedden

Meer odds

Daarnaast werken met ingang van volgend seizoen drie Nederlanders bij The Gunners. Andries Jonker wordt hoofd opleiding, Frans de Kat gaat Arsenal -18 trainen en Jan van Loon zal hetzelfde gaan doen met de selectie onder zestien jaar. Jonker werkte bij Bayern München en FC Barcelona als assistent van Van Gaal.

De huidige bondscoach van Nederland stopt na het WK in Brazilië bij de KNVB en wil zijn carrière alleen vervolgen voor een Engelse topclub. Van Gaal zou enkele weken geleden al met Malcolm Glazer, bestuursvoorzitter van Manchester United, gesproken hebben. Naar verluidt vloog de oefenmeester afgelopen weekend naar Portugal voor een onderhoud met de clubleiding. Ook Tottenham Hotspur werd al enkele malen genoemd als mogelijke club.