'Van Gaal omcirkelt naam Iers United-icoon als ideale rechterhand'
Keane is persoon die Van Gaal tijd moet geven om te bouwen

'Van Gaal omcirkelt naam Iers United-icoon als ideale rechterhand'

23-04-2014 10:35

Als Louis van Gaal daadwerkelijk de opvolger van David Moyes wordt, wil hij Roy Keane als assistent-trainer naast zich. Dat meldt de Irish Examiner woensdag.

 

Keane is momenteel assistent-bondscoach bij Ierland. Van Gaal wil alleen op Old Trafford aan de slag als hij een kracht naast zich heeft die bekend is met de club, meldt de krant. Ryan Giggs, die het seizoen als speler/coach afmaakt, voldoet ook aan die criteria, maar Van Gaal verkiest een nieuw gezicht voor de groep.

In het contract van Keane bij de Ierse voetbalbond staat een vertrekclausule, maar United zou dan wel een miljoen euro moeten overmaken. Voor de 42-jarige Keane is het assistentschap op Old Trafford een mooie opstap naar een mogelijk hoofdtrainerschap bij United. Keane was als speler twaalf jaar verbonden aan United en won in 1999 de Champions League met de Red Devils.

Keane zei dinsdag dat Moyes in zijn ogen onder slechte omstandigheden heeft gewerkt bij United. "Moyes kwam niet in een gespreid bed toen hij arriveerde. De technisch directeur kon niet de spelers halen die hij wilde. Daarna kwam er veel negativisme en een slechte start van het seizoen", vertelde de Ier aan ITV. "United is daarna nooit echt gaan draaien. Ik vind het triest voor Moyes. Hij had meer tijd moeten krijgen."

"Sommige spelers van Manchester United moeten zich schamen. Ze hebben hem in de steek gelaten. De zevende plek is natuurlijk teleurstellend en Moyes is eindverantwoordelijke, maar je hebt ook mensen om je heen nodig die je willen helpen", aldus Keane.