Louis van Gaal zal Manchester United nooit afslaan, geloof me
Bryan Roy: "Ik denk dat Van Gaal sterft in het harnas, hij stopt nooit"

"Louis van Gaal zal Manchester United nooit afslaan, geloof me"

23-04-2014 10:41
2

Bryan Roy verwacht dat Louis van Gaal uit kan groeien tot een groot succes bij Manchester United. De bondscoach van het Nederlands elftal is één van de belangrijkste kandidaten om David Moyes op te volgen bij de Engelse club. De oud-international heeft hoge verwachtingen van Van Gaal, mocht de keuze van United op hem vallen.

"Hij heeft absoluut nog steeds de honger. Ik denk dat hij sterft in het harnas, omdat hij nooit met pensioen gaat. Hij houdt te veel van het trainersvak", zegt Roy in gesprek met The Daily Mirror. "Van Gaal zal Manchester United nooit afslaan, geloof me. Ik denk dat het de baan is die hij echt wil. En hij zal een revelatie zijn bij Manchester United. Van Gaal is, zonder twijfel, de beste trainer waarmee ik ooit gewerkt heb. Voor mij heeft hij aangetoond een van de beste managers ter wereld te zijn."

"Van Gaal is gedisciplineerd, heel strikt en heeft een zeer aanvallende filosofie. Ik ken het Engelse voetbal goed, zijn stijl past daar goed. Hij gelooft in buitenspelers en is tactisch zeer sterk. Het beste woord wat ik me kan bedenken om hem te omschrijven is 'veeleisend'. Op het veld weet elke speler wat zijn taak is. Ze weten precies wat er van hen verwacht wordt. Hun positie, hun rol binnen het team", gaat Roy verder.

"Als hij naar Old Trafford gaat, zal hij een groot succes worden"
"De manier waarop hij zijn teams voorbereidt is uitmuntend. Als je kijkt naar de teams die hij getraind heeft zie je dat ze altijd aanvallend en attractief voetbal hebben gespeeld. Dat zal hij bij Manchester United ook doen. Als hij naar Old Trafford gaat, zal dat een groot succes worden", verwacht Roy. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax zullen vooral de jongere spelers profiteren van de aanpak van Van Gaal.

"Als ik naar Manchester United kijk, zie ik dat ze veel jonge spelers hebben. Zij zullen goed op hem reageren, net als de oudere spelers. Zij zullen hem respecteren. Ik weet dat Robin van Persie goed met hem kan werken. Van Gaal kan omgaan met grote clubs vanwege zijn geschiedenis, waar hij in het verleden gewerkt heeft en met welke spelers hij onder zijn goede heeft gehad."