In het kort: Tsjechië trekt zich terug, Cambuur wil stadion uitbreiden
Abou Diaby fit na jaar afwezigheid

In het kort: Tsjechië trekt zich terug, Cambuur wil stadion uitbreiden

23-04-2014 12:42

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

Tsjechië trekt zich terug voor EK 2020
Tijdens het EK 2020 wordt Tsjechië niet aangedaan. Het land heeft woensdag zijn kandidatuur teruggetrokken. De bond van het land laat weten dat Tsjechië niet van plan is om een speelstad naar voren te schuiven. De voetbalbond hoopte het stadion van Slavia Praag te renoveren en uit te breiden, maar krijgt de financiering niet rond. Daarnaast is de komst van een nieuw stadion een utopie, klinkt het in Tsjechië. Het EK 2020 wordt afgewerkt in dertien verschillende landen. Namens Nederland wil Amsterdam zich kandidaat stellen.

Cambuur wil stadion uitbreiden
SC Cambuur hoopt het eigen stadion komende zomer uit te breiden met nog eens enkele honderden zitplaatsen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De Friese club speelt ook komend seizoen in de Eredivisie, inmiddels bracht Cambuur alle beschikbare seizoenskaarten voor het nieuwe voetbaljaar aan de man. Door het stadion uit te breiden met enkele honderden zitjes wil Cambuur ruimte creëren voor de verkoop van losse kaarten. Volgens algemeen directeur Gerald van den Belt gaat het om zo'n vijfhonderd nieuwe plaatsen.

Sinkgraven twijfelgeval voor duel met Utrecht
Het is onzeker of sc Heerenveen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kan beschikken over jongeling Daley Sinkgraven. De middenvelder kampt met een enkelblessure. "Daley is nog niet pijnvrij", laat fysiotherapeut Erik ten Voorde weten op de officiële website van de Friese club. "Hij moet vrijdag volop mee kunnen trainen anders wordt het lastig richting Utrecht."

Pyreneën-dorp in Ligue 2
In de Ligue 2, de Franse tweede klasse, is volgend seizoen een club actief uit Luzenac. Het dorp telt amper 643 inwoners. Het moet één van de kleinste dorpen zijn met een voetbalclub op het professionele niveau. Oud-doelman Fabien Barthez bekleedt sinds 2012 een functie bij Luzenac. 'Nu gaan we de club verder structureren. We zien wel wat volgend seizoen brengt', zie hij na de promotie.

Arsenal-pechvogel fit
Abou Diaby, middenvelder van Arsenal, is dicht bij zijn rentree. De Fransman staat inmiddels een jaar aan de kant met een knieblessure. Volgens Arsène Wenger kan Diaby een rol spelen in de laatste drie competitiewedstrijden van het seizoen. “Hij traint voluit en is klaar om te spelen. Eerst zal hij misschien met het beloftenteam minuten maken.”

RKC rookt vredespijp
RKC Waalwijk heeft met de belastingdienst een akkoord bereikt over het dossier Govedarica-Petrov, meldt het Brabants Dagblad. Beide partijen hebben geheimhouding afgesproken over het akkoord. De club heeft volgens de krant externe financiers gevonden voor het af te betalen geldbedrag. "Met het sluiten van het dossier Govedarica & Petrov is weer een volgende stap gezet in de gezondmaking van ons RKC Waalwijk", aldus directeur Remco Oversier.