Fans doen beroep op Van Basten en willen 'sympathieke' Belg in basis uitzwaaien
Heerenveen-supporters hopen op basisplaats voor Vandenbussche in duel met Utrecht

Fans doen beroep op Van Basten en willen 'sympathieke' Belg in basis uitzwaaien

23-04-2014 10:55
2

Als het aan een groep supporters van sc Heerenveen ligt, start doelman Brian Vandenbussche komende zondag in de basis in het duel met FC Utrecht. Dat meldt de Leeuwarder Courant woensdag.

Via een actie via sociale media en op de website FeanOnline hopen supporters dat trainer Marco van Basten de Belgische doelman een waardig afscheid gunt. Vandenbussche vertrekt komende zomer uit Friesland. De Belg stond tien seizoenen onder contract bij sc Heerenveen. Volgend seizoen keert hij bij AA Gent terug in de Belgische competitie. Vandenbussche is de laatste seizoenen reservedoelman in Friesland, achter eerste keus Kristoffer Nordfeldt.

Fans van de Friese club hopen dat Van Basten voor het laatste thuisduel in de Eredivisie besluit om Vandenbussche een basisplek te gunnen. Zodoende kan de Belg in het harnas afscheid nemen van het thuispubliek. "Omdat Brian nog altijd een uitstekende doelman is en bovendien een zeer sympathieke kerel, zouden we hem graag een waardig afscheid gunnen", is de boodschap van FeanOnline.