De baan die nu vrijkomt is op het lijf van Louis van Gaal geschreven
Gorré: "Van Gaal kan dat ook, die kan met zo'n groep werken. Want Louis ís een baas!"

"De baan die nu vrijkomt is op het lijf van Louis van Gaal geschreven"

23-04-2014 13:39
2

Dean Gorré ziet maar één geschikte kandidaat voor de functie van hoofdtrainer bij Manchester United. "De baan die nu vrijkomt is op het lijf van Louis van Gaal geschreven", zegt de oud-voetballer in De Telegraaf.

De oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax woont al veertien jaar in Engeland en is een goede bekende van Manchester United. Niet alleen liep Gorré in het kader van zijn trainerscursus een seizoen mee met Sir Alex Ferguson, de zoon van Gorré – Kenji – doorliep de jeugdopleiding van Manchester United. Volgens Gorré is er slechts één geschikte kandidaat voor de opvolging van de dinsdag ontslagen David Moyes.

"Ze kunnen Klopp, Guardiola of Simeone noemen, de baan die nu vrijkomt is op het lijf van Louis van Gaal geschreven. Dat heb ik hem een paar weken terug ook verteld", zegt Gorré in gesprek met Telesport. Een beter moment om de touwtjes in handen te nemen op Old Trafford is er niet, volgens Gorré. "Toen Ferguson wegging, kon het alleen maar slechter gaan met de club. Nu, na het vertrek van Moyes, kan het alleen maar beter worden."

"Je moet wel sterk zijn om je hier staande te houden. Omdat je met grote persoonlijkheden te maken hebt. Kijk eens waar Moyes mee te maken had dit seizoen: Giggs, Ferdinand, Vidic, Rooney. Je moet bij United echt de baas zijn. Zoals Ferguson. Die stond boven iedereen. Moyes niet. Maar Van Gaal kan dat ook, die kan met zo'n groep werken. Want Louis ís een baas!", aldus Gorré in de krant.