FC Twente dreigt onder curatele van de KNVB te vallen: Momentopname
Club uit Enschede heeft stappenplan voor komende maanden klaarliggen

FC Twente dreigt onder curatele van de KNVB te vallen: "Momentopname"

23-04-2014 13:52
4

FC Twente wordt in mei waarschijnlijk onder curatele van de KNVB gesteld. De Tukkers zullen dan op basis van hun financiële huishouding een stap terug doen naar categorie I. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

Vorige week kreeg FC Twente nog een boete opgelegd van 35.000 euro, omdat de KNVB van mening was dat de licentiecommissie niet juist is geïnformeerd. "We hebben met de licentiecommissie een technische discussie gehad over de verwerking van de verkoop van een deel van de tv-gelden in de jaarrekening 2012-2013. De commissie is niet akkoord gegaan met de boekhoudkundige verwerking van deze transactie in dit boekjaar", reageert Arjan Hoop, adviseur van de Raad van Commissarissen, in het AD.

Nu dreigt voor FC Twente de 'degradatie' naar categorie I, waarbij de club onder curatele komt te staan van de licentiecommissie. "In verband met de overdracht van de tv-gelden heeft FC Twente al diverse financiële afschrijvingen gedaan, waardoor op papier een hogere verliesgevende situatie te constateren is", zegt voorzitter Joop Munsterman. "Daar komt bij het missen van Europees voetbal, de vroege uitschakeling in de beker en de crisis in zijn algemeenheid. Samen met het hoge investeringsniveau in de afgelopen jaren leidt dat tot een tijdelijke gespannen liquiditeitspositie."

Munsterman maakt zich echter geen zorgen, want de club heeft volgens hem een stappenplan klaarliggen dat ertoe moet leiden dat de positie van FC Twente binnen enkele maanden op het gewenste niveau is gebracht. "Het gaat hier nadrukkelijk om een momentopname, dus categorie I kan maar zo. Maar dat heeft dan wel te maken met het terugdraaien van deze tv-deal", aldus Munsterman in de eerdergenoemde krant.