Transferbeleid Ajax onveranderd: We gaan niet opeens allemaal spelers kopen
De Boer wijkt niet af van filosofie van de club

Transferbeleid Ajax onveranderd: "We gaan niet opeens allemaal spelers kopen"

23-04-2014 13:55
8

De deceptie in de bekerfinale zorgt er niet voor dat Ajax komende zomer meer geld uitgeeft op de transfermarkt. Dat is de verwachting van trainer Frank de Boer.

 

De Amsterdammers worden zo goed als zeker kampioen, maar het gevoel dat er dit seizoen amper vooruitgang is geboekt, heerst bij de achterban. Daar was de bekernederlaag tegen PEC Zwolle (5-1) misschien wel het beste voorbeeld van. Van invloed op het transferbeleid zijn de resultaten echter niet. "Nee, we gaan nu niet opeens allemaal spelers kopen", zegt De Boer tegen Voetbal International.

"Als we onze selectie tegen een acceptabel bedrag kunnen versterken, zullen we dat doen. Zo hebben we er altijd in gestaan en dat is straks niet anders. Dan heb ik het vooral over een spits en een rechtsbuiten. In andere linies is het een ander verhaal. Als je bijvoorbeeld naar onze defensie kijkt, daar hebben we in eigen huis een aantal kandidaten klaarstaan. Met talenten als Veltman, Denswil, Riedewald, Tete en Ligeon zitten we voorlopig goed", aldus De Boer.