Verkenner sluit verhuizing Feyenoord uit: Ach het is net als in de politiek
Van der Sluis maakt zich niet druk om nieuwe geluiden

Verkenner sluit verhuizing Feyenoord uit: "Ach het is net als in de politiek"

23-04-2014 19:08
1

Officieel valt op 1 mei de definitieve beslissing over het toekomstige onderkomen van Feyenoord. Duidelijk is al wel dat nieuwbouw geen optie is en dat De Kuip over vijftig jaar nog steeds op dezelfde plek staat.

De Kuip geldt als hét stadion in Nederland, maar loopt qua faciliteiten achterop. Feyenoord loopt daarvoor veel inkomsten mis. Recentelijk is gebleken dat de nieuwe SuperKuip van VolkerWessels goedkoper zou uitvallen en volledig gefinancierd kan worden met overheidsgeld, maar dat zegt hoofdverkenner Wim van der Sluis weinig.

Wedden

Meer odds

"Ach het is net als in de politiek, er zal vast nog wel wat geprobeerd worden", reageerde Van der Sluis tegenover Voetbal International. "Wat moet je ermee? Dit is allemaal spinnen. Maar meer is het ook niet. Ik heb nog niets gezien of gehoord. En als er echt een knock-out plan is waarbij een partij ineens honderd miljoen op de tafel wil leggen, kijken wij echt wel. Sinterklaas komt bij mijn weten pas op 5 december."

"Maar ga er wat mij betreft vanuit dat het een van de twee verbouwplannen (BAM en Red de Kuip, red.) gaat worden. Volgende week hakken we de knoop door. Wij hebben maar één belang en dat is de toekomst van Feyenoord. We gaan nog een keer alle partijen langs en daarna is het zaak dat iedereen met één mond praat. Iedereen heeft voor deze procedure getekend. Dan zou het bijna onbestaanbaar zijn om daar nog van af te wijken."