Het is nog te vroeg om Giggs manager van United te maken
Oud-speler May zou kiezen voor Klopp

"Het is nog te vroeg om Giggs manager van United te maken"

23-04-2014 22:49

Ryan Giggs is er nog niet aan toe om definitief aan de slag te gaan als manager van Manchester United, vindt oud-Mancunian David May. De Welshman is wel aangesteld als interim-trainer na het ontslag van David Moyes.

Giggs maakt het seizoen af als speler/trainer en doet komende zomer weer een stapje terug. Niet meer dan logisch, vertelt May aan Perform. "Ik denk dat het verkeerde beslissing zou zijn om Giggsy al als manager aan te stellen. Hoewel hij een geweldige speler en ambassadeur is geweest voor United, blijft het compleet anders om manager te zijn. Dat is niet te vergelijken met het werk van een voetballer."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat de club op zoek gaat naar iemand met veel ervaring en een winnaarsmentaliteit", vervolgde May. "Een trainer met een aanvallende filosofie, iets wat dit seizoen echt ontbrak. Ik zou voor Klopp van Dortmund gaan. Hij heeft het daar fantastisch gedaan, maar heeft al laten weten geen interesse te hebben. Maar trainers zeggen zulke dingen vooral om de rust te bewaren, denk ik."

May denkt dan ook dat Manchester United een goede kans maakt op de komst van Klopp. "Als United bij hem aanklopt en hem een mooi verhaal vertelt, zal hij wel van gedachten veranderen. Ik denk dat op dit moment Louis van Gaal de beste papieren heeft. Hij heeft een geweldige loopbaan gehad, heeft al veel gewonnen met grote clubs dus ik denk dat United volgend seizoen met hem de strijd aan kan gaan met Liverpool, City en Chelsea."