Jubelstemming bij Ancelotti: Ik ben eigenlijk blij met alles
Coach trots op ploeg na zege op Bayern München

Jubelstemming bij Ancelotti: "Ik ben eigenlijk blij met alles"

23-04-2014 23:56

De 1-0 overwinning die Real Madrid woensdagavond boekte op Bayern München, zorgde voor veel trots bij trainer Carlo Ancelotti. De coach had ook mooie woorden over voor zijn sterspeler Cristiano Ronaldo, die na drie weken blessureleed terugkeerde in de basis.

"Ik ben eigenlijk blij met alles. Met het resultaat en met het spel van mijn spelers omdat we een moeilijke wedstrijd speelden", vertelde Ancelotti na afloop in gesprek met AS. "We begonnen te timide en hadden wat problemen, maar in de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd. We hebben goed verdedigd en ook enkele andere zeer goede dingen laten zien."

Wedden

Meer odds

Ancelotti had zijn ploeg enigszins aangepast aan Bayern. "Het was essentieel om goed samen te werken. Fabio Coentrão kreeg keer op keer hulp van Isco en Dani Carvajal van Angel Di Maria. Dat heb je nodig in een halve finale. We verdedigen beter in een 4-4-2 systeem tegen ploegen die de bal heel veel hebben. Ons defensief werk was goed en we hebben goed gepresteerd met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, die maar voor vijftig procent fit waren."

"Het is niet makkelijk om zo goed te zijn als dat Cristiano Ronaldo was. Hij wilde zelf spelen en speelde goed", vervolgde Ancelotti, die een zeer lastige return verwacht in München volgende week. "De wedstrijd daar gaat heel erg moeilijk worden en we moeten net zo hongering en zelfverzekerd spelen als vandaag. Ik weet niet wat er zal gebeuren, maar ik ben vol vertrouwen."