Klaassen schaamde zich kapot: Je durft je amper op straat te vertonen
De Boer rommelde tijdens vrije dag in de tuin

Klaassen schaamde zich kapot: "Je durft je amper op straat te vertonen"

24-04-2014 09:44

De Ajax-spelers waren maandag en dinsdag vrij, maar hadden allesbehalve een lekker gevoel. Davy Klaassen schaamde zich nog steeds kapot voor de nederlaag in de bekerfinale (5-1) tegen PEC Zwolle.

 

"Je durft je amper op straat te vertonen", zegt Klaassen in het Algemeen Dagblad. "Je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Ik schaamde me nog steeds kapot. Eigenlijk wil je het liefst zo snel mogelijk weer trainen en voetballen."

Trainer Frank de Boer was op zijn vrije dag bezig geweest in de tuin. "Er moesten dus nog spullen worden weggesjouwd naar de vuilnis. Ik heb de zinnen een beetje verzet, voor zover dat kon, maar je bent het natuurlijk niet helemaal kwijt. Zo vaak heb je niet de kans een beker te winnen", aldus de coach.

De Ajax-selectie was woensdag aanwezig op een sportdag voor gehandicapte kinderen, waar het Ajax Streetwise-project werd afgesloten. De ochtend begon echter met een bespreking. De Boer: "Ik heb de spelers gevraagd welk gevoel dit heeft opgewekt. 'Superslecht', zeiden ze. Ik zei: neem dat mee naar zondag. Dan weet je dat je dat niet nóg een keer zo wilt voelen."