'Der Kaiser' kritisch: 'Bayern maakte het Real niet moeilijk'
Lahm ziet het anders: "Ik kan me niet herinneren dat Bayern hier ooit zo gedomineerd heeft"

'Der Kaiser' kritisch: 'Bayern maakte het Real niet moeilijk'

24-04-2014 10:05

Franz Beckenbauer, de erevoorzitter van Bayern München, heeft het team van Pep Guardiola bekritiseerd voor het optreden van woensdag tegen Real Madrid. De titelverdediger kwam in zijn ogen tandenloos voor de dag en verloor in de eerste wedstrijd van de halve finale met 1-0 door een goal van Karim Benzema.

Bayern München had verreweg het meeste balbezit in Madrid, maar keeper Iker Casillas werd niet serieus op de proef gesteld. Pas in de slotfase moest de Spanjaard handelend optreden op een inzet van Mario Götze. Beckenbauer was te spreken over het defensieve werk van Bayern, maar vond dat de ploeg in aanvallend opzicht veel te weinig liet zien.

"Ik heb Madrid niet zo goed zien verdedigen", doelde Der Kaiser bij Sky op de achterhoede van de Duitsers. "Maar misschien maakte Bayern het niet moeilijk voor ze. Ze misten dynamiek, waren niet slagvaardig. Misschien was Bayern ook wel verrast door de manier waarop Real speelde."

"Het was één van de beste wedstrijden die ik van Madrid gezien heb", vervolgde Beckenbauer. "Ze wisselden van ritme zoals ze dat wilden. Ze vielen plotseling aan en dan trokken ze weer terug. Als het bij rust 3-0 was, dan had je de wedstrijd wel kunnen stoppen."

Dominantie
Philipp Lahm hield het hoofd omhoog en richtte zich op de return in Duitsland. "We misten een beetje geluk", begon de verdedigende middenvelder. "De beslissende actie was er niet. We hadden de controle en wilden winnen. Dat kon je negentig minuten lang zien. We hadden een aantal goede kansen om die belangrijke uitgoal te maken, maar het mocht niet zo zijn."

Lahm sprak tegen dat Bayern de strijdwijze van Real niet verwacht had. "We waren zeker niet verrast. We hebben ze bestudeerd en wisten dat ze sterk zijn in de counteraanval. Het is fijn om naar Madrid te komen en te domineren. Ik kan me niet herinneren dat Bayern hier ooit zo gedomineerd heeft. Natuurlijk wensten we een beter resultaat, maar we kunnen het nog steeds in eigen huis afmaken."