Twee punten uit twaalf duels: Van de club niets over ontslag gehoord
"Play-offs dé kans om die hele bittere smaak van de afgelopen maanden in een keer weg te spoelen"

Twee punten uit twaalf duels: "Van de club niets over ontslag gehoord"

24-04-2014 12:51

Toen Gert Kruys vier maanden geleden in het wespennest van Sparta Rotterdam stapte, stond de club nog vierde in de Jupiler League. Een schril contrast met de huidige realiteit, want de Kasteelclub won nog geen thuiswedstrijd en is keihard naar de vijftiende plek gevallen. De trainer zelf heeft nog niet aan een ontslag gedacht.

"Ik snap dat ik als trainer verantwoordelijk ben voor deze resultaten", zegt Kruys tegen Voetbal International. "Ik weet hoe het werkt, maar ik heb van de club niets over een ontslag gehoord. Mijn werkrelatie met Leo Beenhakker (eindverantwoordelijke technische zaken, red.) is uitstekend."

Uit de laatste twaalf duels haalde Sparta een schamel aantal van twee punten. "Ik heb in de voetballerij heel wat meegemaakt. Kampioenschappen, promoties en degradaties, maar dit nog nooit. Echt nooit. Het is een drama en voor boosheid en frustraties van supporters heb ik alle begrip. Het kan zo ook gewoon niet", is Kruys zich bewust.

"Bittere smaak wegspoelen"
Van het gooien van de handdoek wil Kruys niets weten. "Elke dag blijf ik me honderd procent inzetten. Met mijn technische staf en Leo doe ik er alles aan om het tij te doen keren. Ik kan mezelf niets verwijten. Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken", vindt de coach, die de play-offs wil aangrijpen voor eerherstel.

"Dat is dé kans voor mij en voor de spelers om die hele bittere smaak van de afgelopen maanden in een keer weg te spoelen", zegt Kruys. Sparta won namelijk een periode. "We kunnen stunten. Of ik de spelers er nog voor kan motiveren? Het lijkt me dat je daar als speler geen trainer voor nodig hebt. Dat moet uit jezelf komen."