'Schouderblessure concurrent dreigt toekomst Courtois te bepalen'
Belgische sluitpost lijkt zich weer te moeten melden in Londen

'Schouderblessure concurrent dreigt toekomst Courtois te bepalen'

24-04-2014 15:05

De kans is groot dat Thibaut Courtois komende zomer aansluit bij de selectie van Chelsea. Concurrent Petr Cech moet een schouderoperatie ondergaan en dreigt daardoor de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen te missen. Dat biedt de Belg ruimte, weet Het Laatste Nieuws.

De 31-jarige Cech onderging in 2006 een operatie aan beide schouders en zal nu hoogstwaarschijnlijk opnieuw onder het mes moeten. In dat geval ontstaat een herstelproces van minimaal drie maanden. Dat zal inhouden dat hij de start van het nieuwe seizoen moet missen en dat past niet in het eisenpakket van Chelsea-manager José Mourinho.

De Portugees wil het seizoen met een volwaardige doelman beginnen en ziet in de 41-jarige Mark Schwarzer, de huidige vervanger van Cech, slechts een goede back-up. Na het WK lijkt Courtois zich zodoende te moeten melden bij de Londense selectie. Zijn huidige contract bij Chelsea loopt nog tot de zomer van 2018.

Courtois speelt al enkele seizoenen op huurbasis bij het Spaanse Atlético Madrid. Die club wil hem graag permanent inlijven, maar de situatie op Stamford Bridge gooit allicht roet in het eten.