FC Kopenhagen-trainer sprak al met PSV-Deen: Zijn situatie is bekend
Solbakken: "Het voordeel van Zanka is dat hij FCK kent"

FC Kopenhagen-trainer sprak al met PSV-Deen: "Zijn situatie is bekend"

24-04-2014 17:11

FC Kopenhagen gaat deze zomer een nieuwe poging wagen voor Mathias 'Zanka' Jorgensen. De Deense verdediger komt bij PSV niet in aanmerking voor speelminuten, een zomers vertrek ligt voor de hand. Stale Solbakken, trainer van de Deense club, sprak al met Zanka.

"Zanka is natuurlijk een speler die we goed kennen, maar het geheel moet kloppen. Het voordeel van Zanka is dat hij FCK kent, de minus is dat hij al bijna drie jaar weinig gespeeld heeft. Hij moet spelen, dus het is vooral belangrijk voor hem om een balans te vinden. Maar zijn situatie is bij ons bekend", aldus Solbakken, die bevestigt dat hij Zanka en diens agent heeft gesproken.

Een akkoord bereikte FC Kopenhagen nog niet met de verdediger, maar het is een geen geheim dat de Deense club in de winter al een poging waagde voor de PSV'er. Zanka had wel oren naar een overstap, maar FC Kopenhagen bereikte geen akkoord met PSV. De verdediger heeft een contract tot de zomer van 2016 in Eindhoven, waardoor PSV een transfersom vraagt bij een eventueel vertrek van de Deen.