'Ajax en Feyenoord strijden met elkaar om topscorer van België'
Harbaoui speelt zich in de kijker bij Nederlandse topclubs

'Ajax en Feyenoord strijden met elkaar om topscorer van België'

24-04-2014 19:42
6

Hamdi Harbaoui kan komende zomer mogelijk de overstap naar de Eredivisie maken. De spits van Lokeren is dit seizoen één van de revelaties van de Belgische Jupiler Pro League en heeft de aandacht getrokken van Ajax en Feyenoord, meldt Africa Top Sports.

De 29-jarige Harbaoui scoorde dit seizoen al twintig keer in de Belgische competitie en geldt als de absolute sterspeler van Lokeren. De belangstelling van Ajax en Feyenoord zou inmiddels al dusdanig concreet zijn dat beide clubs officieel hebben geïnformeerd naar de goalgetter, die nog een contract heeft tot medio 2016 bij zijn huidige werkgever.

Harbaoui moet bij Ajax wat extra ervaring aan de ploeg toevoegen. Bovendien is trainer Frank de Boer na vele jaren zonder topscorer op zoek naar een echte goalgetter. De kans is immers groot dat de huidige spitsen van de Amsterdammers, Siem de Jong, Bojan Krkic en Kolbeinn Sigthórsson, komende zomer vertrekken bij de regerend landskampioen.

Feyenoord is op zoek naar een opvolger voor Graziano Pellè, die zo goed als zeker vertrekt na dit seizoen. Lokeren beseft dat de goede prestaties van Harbaoui ook bij andere clubs zijn opgevallen, maar de club is niet bereid om zonder slag of stoot mee te werken aan een transfer. "We gaan er alles aan doen om Harbaoui in Lokeren te houden. Tot het einde van zijn carrière als het kan", aldus technisch directeur Willy Reynders.