Chelsea-sterkhouder moet flink boeten voor wangedrag
Ramires voor vier wedstrijden geschorst

Chelsea-sterkhouder moet flink boeten voor wangedrag

24-04-2014 20:02

Chelsea kan dit seizoen in competitieverband geen beroep meer doen op Ramires. De Engelse voetbalbond FA heeft besloten de middenvelder voor vier wedstrijden te schorsen naar aanleiding van zijn actie in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Sunderland van afgelopen weekend.

Ramires maakte in die wedstrijd een slaande beweging naar Sebastian Larsson, die behoorlijk in zijn gezicht werd geraakt. De scheidsrechter van dienst, Mike Dean, ontging het incident, maar op basis van videobeelden heeft de FA nu alsnog besloten de Braziliaanse international een forse schorsing op te leggen.

Door de schorsing kan Ramires dit seizoen niet meer in actie komen in de Premier League, want Chelsea speelt nog maar drie wedstrijden tot het einde van het seizoen. Wel is de Braziliaan beschikbaar voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid van volgende week en kan hij ook in actie komen wanneer de Londenaren de finale van het kampioenenbal bereiken.

De FA heeft trainer José Mourinho en zijn assistent Rui Faria tot maandag 18.00 uur de tijd gegeven om hun gedrag tijdens en na afloop van het duel met Sunderland uit te leggen. Mourinho haalde na afloop hard uit naar Dean en scheidsrechtersbaas Mike Riley, terwijl Faria tijdens de wedstrijd arbiter Dean wilde aanvallen en tegengehouden moest worden door Mourinho.