Sevilla legt Valencia in tijdsbestek van drie minuten op pijnbank
M'Bia en Bacca beslissen duel: 2-0

Sevilla legt Valencia in tijdsbestek van drie minuten op pijnbank

24-04-2014 22:56

Sevilla heeft zich een riante uitgangspositie verschaft voor een plek in de eindstrijd van de Europa League. De ploeg van coach Unai Emery won donderdagavond voor eigen publiek in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 2-0 van rivaal Valencia. In de Spaanse competitie is Sevilla, de nummer 5 van de ranglijst, dit seizoen ook de bovenliggende partij.

De doelpunten kwamen al voor rust op naam van Stéphane M'Bia en Carlos Bacca. In de slotfase maakte bij Valencia de angst voor een afstraffing toch plaats voor enig vertrouwen in de return van de halve finale.

De bezoekers weerstonden de druk ruim een half uur. Over de openingstreffer maakten ze zich terecht druk. M'Bia miste eerst bijna potsierlijk, maar scoorde alsnog met een elegant hakje. De middenvelder uit Kameroen, overgenomen van Queens Park Rangers, stond echter opzichtig buitenspel nadat Daniel Carriço een vrije trap van de Kroatische spelbepaler Ivan Rakitic had verlengd.

Voor Valencia van de schrik en verontwaardiging was bekomen, lichtte de 2-0 al op. Daar viel ditmaal weinig op af te dingen. Carlos Bacca, voor zo'n 10 miljoen euro losgeweekt bij Club Brugge dat 2 jaar eerder zelf maar 2 miljoen had betaald, liep door de vijandelijke defensie. Dat deed hij in combinatie met Vitolo, zoals de Spanjaard Victor Machin zich graag laat noemen als voetballer. Doelman Vicente Guaita had ook geen antwoord op Bacca's afrondende schuiver.

Vlak voor rust had Federico Fazio de productie met een vrije kopkans verder op moeten voeren, maar ditmaal bracht Guaita wel redding. Dat deed hij na de hervatting nog enkele keren waardoor Valencia toch nog enige hoop hield dat er thuis in Mestalla nog iets recht te breien valt. Eduardo Vargas had zelfs enige zekerheid kunnen geven op een goede afloop, toen de bal halverwege de tweede helft door slecht uitverdedigen voor zijn rechtervoet viel. De Chileen schoot iets te gehaast naast.

Valencia had geluk dat de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina niet zag dat een hard schot van invaller Kevin Gameiro via de arm van verdediger Joao Pereira over de achterlijn ging in plaats van op doel. Jonas en Vargas (kopbal op lat) waren vervolgens alsnog dicht bij de 2-1, Vicente Iborra bij de 3-0.

(ANP)