'Groentje' Seedorf vindt vergelijking met Real Madrid-trainer 'genant'
"Ik ben net begonnen en hij is al lange tijd hoofdtrainer en heeft alles gewonnen"

'Groentje' Seedorf vindt vergelijking met Real Madrid-trainer 'genant'

25-04-2014 07:18

AC Milan neemt het vrijdagavond in de Serie A op tegen AS Roma. Allebei de ploegen zijn bezig aan een goede reeks met enkel overwinningen. Clarence Seedorf won met zijn AC Milan inmiddels vijf duels op rij. In Italië wordt hij inmiddels vergeleken met Carlo Ancelotti, dat voelt voor de Nederlandse trainer echter wat 'gênant'.

De vergelijking met het Rossoneri-icoon, momenteel trainer van Real Madrid, is in de ogen van Seedorf 'gênant' en 'beschamend'. Opvallend is de vergelijking ook. Seedorf nam in januari afscheid als actief voetballer om aan de slag te gaan als trainer bij AC Milan, na twee maanden gingen de geruchten dat een ontslag dreigde. Na een reeks overwinningen wordt hij nu genoemd in rijtjes met grote Milan-trainers.

"De vergelijking met Ancelotti is een beetje gênant. Ik ben net begonnen en hij is al lange tijd hoofdtrainer en heeft alles gewonnen", zei Seedorf donderdag tegen de Italiaanse media. "De credits voor de laatste vijf overwinningen moeten naar de spelers. De spelers hebben het verlangen getoond dat nodig was om uit de negatieve periode te komen."

"Voor het einde van het seizoen willen we onszelf nog meer verbeteren. Ik denk dat we door moeten gaan met wat we in de laatste vijf wedstrijden hebben gedaan", aldus Seedorf, die weet dat het moeilijk gaat worden tegen AS Roma. "We moeten als een team spelen en proberen ons eigen spel te spelen."