'410' toch niet tegenover Ajax in rechtszaal: 'Uitstralen dat Ajax één club is'
Fans worden geweerd in Almelo

'410' toch niet tegenover Ajax in rechtszaal: 'Uitstralen dat Ajax één club is'

25-04-2014 08:05
6

Leden van de supportersgroep Vak 410 van Ajax spannen toch geen kort geding aan tegen de Amsterdamse voetbalclub vanwege het besluit om het hele vak te weren bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag.

 

Dat heeft de advocaat van de supporters Christian Visser vrijdagochtend gezegd tegen BNR Nieuwsradio. Donderdag liet Visser nog weten dat er een kort geding in de maak is. Volgens de advocaat blijkt nu dat supporters het 'niet in belang van de club' vinden om nu te procederen tegen Ajax, omdat ze geen 'onderlinge strijd' willen.

Wedden

Meer odds

"Ze vinden het juist belangrijk uit te stralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn", aldus de advocaat, die wel vertrouwen had in de eventuele zaak. "Vooral als het gaat om de mensen die niet eens aanwezig waren bij de bekerfinale. Ajax kan niet zomaar een koop die gesloten is ongedaan maken."

Visser kan het besluit van Ajax echter ook begrijpen. "De club is in paniek geraakt en moet nu naar buiten toe laten zien: wij pakken dit goed aan. Maar dat de KNVB zegt het een goed idee te vinden; dat vind ik moeilijk voor te stellen."