'Invloed crimineel 'Polletje' bij Ajax blijkt groter dan gedacht'
Van de P dringt zich als bewaker van Ajacieden op

'Invloed crimineel 'Polletje' bij Ajax blijkt groter dan gedacht'

25-04-2014 08:11
19

De invloed van Martin van de P, alias Polletje, bij Ajax lijkt groter dan gedacht. Misdaadjournalist John van den Heuvel schrijft in een stuk in De Telegraaf dat hij zich als een soort bodyguard opdringt als Ajax-spelers een bezoek brengen aan het supportershome.

 

Ook tijdens wedstrijden komen wel eens geblesseerde Ajax-spelers op bezoek bij de harde kern. Polletje stapt bij die momenten naar voren. Oud-speler Andy van der Meijde maakt volgens de krant ook af en toe gebruik van de 'beveiligingsdiensten' van de voor betrokkenheid bij moord veroordeelde Van de P.

Hoewel Ajax deze week ontkende dat Polletje bij vergaderingen van de club aanschuift, blijkt dit wel degelijk gebeurd. Eén keer was het zo dat er ook een politieafvaardiging aan tafel zat. Zij kwamen er tot hun ongenoegen achter dat ze aan tafel zaten met iemand die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een viervoudige moord.

De naam van Van de P. dook deze week op na het vuurwerkincident in de Kuip. Hij zou leden van de harde kern hebben geïnstrueerd vuurwerk af te steken zodat enkele kopstukken, die te laat dreigden te komen bij de bekerfinale, zo min mogelijk van de wedstrijd zouden missen.