'FC Twente: geen negen ton winst, maar 8,5 miljoen euro verlies'
Cijfers van Tukkers veel slechter dan gedacht

'FC Twente: geen negen ton winst, maar 8,5 miljoen euro verlies'

25-04-2014 08:31
14

Bij FC Twente wordt enigszins luchtig gedaan over de aanstaande degradatie naar categorie 1 van de KNVB, maar de bewegingsvrijheid van de club wordt wel degelijk beperkt. Dat stelt TC/Tubantia vrijdag.

 

De club uit Enschede hoopte met het opschrijven van toekomstige tv-inkomsten van twaalf miljoen euro een verlies te verdoezelen. De KNVB legde de club echter een boete op vanwege creatief boekhouden. Nog niet ontvangen inkomsten mogen niet worden opgeschreven op de jaarrekening.

Op die manier maakte FC Twente geen winst van negen ton, maar een verlies van 8,5 miljoen euro. Het resultaat van de club uit gewone bedrijfsvoering, de winst voor belasting, was 10,7 miljoen in de min. Eerder meldde de club dat het om 1,1 miljoen in de plus ging.

FC Twente heeft niet alleen een boete van 35.000 euro gekregen, de club zal ook vrijwel zeker in categorie 1 van de KNVB belanden. Dan is de financiële situatie van een club zorgelijk. Het betekent dat elke uitgave vanaf 50.000 euro eerst ter goedkeuring langs de KNVB moet gaan. Het aantrekken van spelers wordt op die manier problematisch.