Ajax stapt af van trend: 'Als een talent goed is, komt dat vanzelf’
Club schuift niet achteloos contracten voor

Ajax stapt af van trend: 'Als een talent goed is, komt dat vanzelf’

25-04-2014 08:39
14

Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding van Ajax, wil grote talenten niet per definitie op hun zestiende een contract aanbieden. De voetballers moeten hun eerste verbintenis echt verdienen.

 

"Het was een trend om ze – direct als dat mocht – op hun zestiende een contract aan te bieden", zegt hij in De Telegraaf. "Maar we doen dat nu pas als spelers er echt klaar voor zijn en voor hun ontwikkeling bij Ajax – boven het grote geld – kiezen."

Wedden

Meer odds

Als Ajax besluit een talent een contract aan te bieden, zal dat niet vaak meer een driejarig contract zijn. "We kijken naar de persoon en sommigen hebben moeite met de luxe om te gaan. Dan hebben we liever korte contracten met een bepaald bonussysteem. Dat houdt spelers hongerig en ons scherp."

"Veel clubs hadden angst dat spelers zonder contract op zestienjarige leeftijd wegliepen. Ik ben er niet bang voor dat PSV, Feyenoord of buitenlandse clubs hier de velden gaan afstruinen. Vorig jaar werd er ook uit het buitenland aan toptalenten getrokken. Onze jongens moeten ervan overtuigd zijn dat ze hier het beste af zijn. En dat een contract vanzelf komt als ze goed zijn", aldus Jonk.