Scolari stelt Cesar gerust en hoopt op uitschakeling Chelsea
Bondscoach ziet drie leiders: Fred, Cesar en Luiz

Scolari stelt Cesar gerust en hoopt op uitschakeling Chelsea

25-04-2014 08:54

Julio Cesar hoeft niet bang te zijn dat hij er komende zomer niet bij is op het WK. De Braziliaanse doelman van Toronto FC wordt door bondscoach Felipe Scolari als één van de leiders van de ploeg gezien.

 

Dat stelt de keuzeheer donderdag in de Braziliaanse pers. Cesar staat nog onder contract bij Queens Park Rangers, maar wordt verhuurd aan Toronto. De doelman die op het WK 2010 in de fout ging tegen Nederland, is in de ogen van Scolari een steunpilaar. "Mijn leiders zijn David Luiz, Julio Cesar en Fred", aldus de coach.

"Ik heb hun al eerder gekozen en heb wat vaker met ze gesproken dan met anderen. Ik ken geen twijfel over de definitieve selectie, maar ik zal er mee wachten tot alle competities afgelopen zijn. Waarschijnlijk gokken jullie er 22 van de 23 goed", aldus Scolari. Cesar heeft in zijn eerste zes wedstrijden in Canada zeven tegentreffers gekregen. Hij is met 78 interlands achter zijn naam een geroutineerde kracht.

Scolari hoopt overigens dat Chelsea in de Champions League wordt uitgeschakeld door Atlético Madrid. Met Luiz, Oscar, Willian en Ramires zou hij zijn spelers een stuk eerder tot zijn beschikking hebben. Als Chelsea de finale haalt, komen de Brazilianen pas na 24 mei naar de Seleçao, iets meer dan twee weken tot de start van het WK. "Voor mij zou het dus beter zijn als Atlético wint. Dan heb ik uitgeruste spelers", aldus Scolari.