'Gaffer' Giggs na 'gekke week': Ik ben trots, blij en een beetje nerveus
"Ik heb lang onder Sir Alex gespeeld en hij was de eerste persoon die ik belde"

'Gaffer' Giggs na 'gekke week': "Ik ben trots, blij en een beetje nerveus"

25-04-2014 11:18

Ryan Giggs noemt zijn aanstelling als interim-trainer van Manchester United 'het meest trotse moment van zijn leven'. De spelers/coach uit Wales staat na het ontslag van David Moyes tot het einde van het seizoen voor de groep in Manchester.

"Deze week is als een wervelwind geweest. Vanaf dinsdagochtend toen algemeen directeur Ed Woodward me vroeg om voor de groep te gaan staan voor de laatste vier wedstrijden, ik twijfelde daar geen seconde over, is het een gekke week geweest", zegt Giggs op de officiële website van Manchester United. "Ik moet zeggen dat dit het meest trotse moment van mijn leven is."

"Ik ben mijn hele leven al fan van Manchester United. Sinds mijn veertiende is de club het grootste deel van mijn leven geweest. Ik ben trots, blij en een beetje nerveus, maar net als in mijn rol als speler kan ik niet wachten de wedstrijd", zegt Giggs, die na zijn aanstelling direct contact zocht met zijn mentor Sir Alex Ferguson. "Ik heb lang onder Sir Alex gespeeld en hij was de eerste persoon die ik belde. Ik wilde advies, wilde weten wat ik kon verwachten. Wie kan ik dan beter bellen? En waarom niet zou ik het niet doen?!"

"Geef de fans iets om voor te juichen"
De boodschap van Giggs aan de spelers is duidelijk: "Ik heb gezegd dat ik hen vertrouw en dat ik weet wat ze in huis hebben. Ze moeten het veld op en het laten zien en de fans iets geven om voor te juichen. Vermaak hen, scoor doelpunten, zet tackles in, speel met snelheid en tempo. Dat is wat de spelers gedaan hebben tijdens de training en dat nemen ze mee naar de wedstrijd van dit weekend."

Zijn medespelers gaven Giggs direct een warm welkom. "Ik werd een beetje gepest door de spelers. Ze vroegen me waar ik mijn auto zou gaan parkeren, hoe ze me moesten noemen. En ik kreeg een bordje met gaffer (manager, red.) boven m'n plek in de kleedkamer gehangen. De spelers hebben goed gereageerd. Ik heb geprobeerd om de rust terug te brengen en ik heb de spelers gezegd dat we een mooi einde aan een frustrerend en teleurstellend seizoen moeten breien."