Janmaat: Het zou kunnen dat dit mijn laatste thuiswedstrijd was
Verdediger weet nog niet hoe toekomst er na dit seizoen uitziet

Janmaat: "Het zou kunnen dat dit mijn laatste thuiswedstrijd was"

28-04-2014 06:10

Mogelijk heeft niet alleen trainer Ronald Koeman zijn laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord achter de rug. Ook verdediger Daryl Janmaat weet niet zeker of hij komend seizoen nog in De Kuip te bewonderen is. 

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Janmaat stelde zondag tegen SC Cambuur (5-1) met Feyenoord de tweede plaats veilig en kan ook persoonlijk terugblikken op een uitstekend seizoen. De verdediger brak door in Rotterdam-Zuid en lijkt verzekerd van een plaats in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Janmaat heeft nog een doorlopend contract bij Feyenoord, maar sluit een stap hogerop niet direct uit. "Het zou kunnen dat dit mijn laatste thuiswedstrijd was. Maar we gaan in de zomer kijken wat er gebeurt."

De verdediger hoeft echter niet perse weg bij Feyenoord. "Ik ben er nu niet echt mee bezig en is er nog niks concreets", laat hij weten aan onder meer VoetbalPrimeur. "Of het WK doorslaggevend kan zijn voor een transfer? Het is natuurlijk wel een podium waar je je kunt laten zien, maar dat weet ik niet. Ik heb in ieder geval geen voorkeur voor een bepaalde competitie of club. Het moet gewoon een mooie club zijn en het totaalplaatje moet kloppen."

Volgens de rechtsback is Koeman medeverantwoordelijk voor zijn sterke ontwikkeling. "Het is jammer dat hij weggaat. We gunden hem een mooi afscheid, want dat heeft hij wel verdiend. Ik heb fantastisch onder hem kunnen werken. Maar ook Feyenoord moet door. Er komt een nieuwe trainer en ik heb ook daar veel vertrouwen in. Uiteindelijk sta ik hier met een trots gevoel. We zijn blij met de tweede plek, want we wisten al een tijdje dat Ajax kampioen werd."