Alves ziet bananengooier liefst aan de publiekelijke schandpaal
"Spanje doet zich voor als een groot land, maar in sommige opzichten lopen ze nogal achter"

Alves ziet bananengooier liefst aan de publiekelijke schandpaal

29-04-2014 12:27

Dani Alves reageerde tijdens het bananenincident tegen Villarreal op nonchalante en geniale wijze, maar het liefst ziet de back van FC Barcelona de gooier publiekelijk aan de schandpaal. Volgens de Braziliaan doen de FIFA en het land Spanje te weinig aan racisme op de velden.

"Als het aan mij zou liggen, dan zou ik een foto van die bananengooier op internet zetten, zodat hij herkend wordt en zich gaat schamen voor zijn actie", citeert de NOS Alves, die een reactie gaf aan de Braziliaanse zender Radio Globo.

Bij het nemen van een corner kreeg Alves zondag een banaan toegeworpen. De rechtsachter at het stuk fruit op en ging vervolgens stoïcijns verder. De actie kreeg ongekend veel steun op social media, waar spelers uit allerlei landen 'bananenselfies' plaatsten.

De steun doet Alves veel, maar volgens hem moet er meer gedaan worden. Het land Spanje bijvoorbeeld, is volgens de international ouderwets. "Buitenlanders krijgen hier te maken met racisme. Spanje doet zich voor als een groot land, maar in sommige opzichten lopen ze nogal achter."

En ook voetbalbond FIFA doet niet genoeg. "Ze moeten zich actief richten op dit soort belangrijke zaken in plaats van bijvoorbeeld de jeugdopleiding van Barcelona", zei Alves.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!