Singaporese matchfixer poogde ook voet aan wal te krijgen in Eredivisie
Perumal probeerde via Nederlandse voetballer oefeninterlands te regelen

Singaporese matchfixer poogde ook voet aan wal te krijgen in Eredivisie

29-04-2014 14:47
1

De Singaporese matchfixer die maandag onthulde twee landen naar het WK 2010 geholpen te hebben, had ook contact met een Nederlandse speler. Dat blijkt eveneens uit het boek 'Kelong Kings', dat omkoper Wilson Raj Perumal met twee onderzoeksjournalisten schreef.

Perumal was twee keer in Nederland, waar hij tenminste één voetballer uit de Eredivisie vroeg hem te helpen. Om welke speler het gaat, is niet bekend. "Dat weet alleen Wilson zelf", zegt mede-auteur Alessandro Righi tegen BNR. Het is wel duidelijk dat Perumal de gesprekken voerde in december 2009 of januari 2010.

De Singaporees wilde dat de voetballer hem een dienst verleende. Perumal was van plan via hem in contact te komen met Europese voetbalbonden, om te vragen of ze belangstelling hadden voor vriendschappelijke wedstrijden in en tegen Afrikaanse landen. De later veroordeelde Perumal reisde daarvoor met een vals paspoort naar Schiphol.

PvdA'er Tjeerd van Dekken wil duidelijkheid over de mogelijk frauduleuze praktijke in het Nederlandse profvoetbal. "Ik wil opheldering van de minister van Veiligheid en Justitie. Dan staat 'ie midden in Amsterdam en dan zou politie of justitie niets hebben gedaan. Dat is natuurlijk onbestaanbaar."