'UEFA pakt toch hard uit en legt Paris Saint-Germain enorme straf op'
Vier straffen voor overtreden van Financial Fair Play-regels

'UEFA pakt toch hard uit en legt Paris Saint-Germain enorme straf op'

06-05-2014 09:13
25

De UEFA levert wat betreft het Financial Fair Play-systeem mogelijk toch geen half werk. Volgens l'Equipe legt de Europese voetbalbond Paris Saint-Germain een enorme straf op.

PSG is één van de clubs die FFP-regels heeft overtreden en daar wordt de kampioen van Frankrijk mogelijk heel hard voor gestraft. De Parijzenaren krijgen een boete van maar liefst zestig miljoen euro, daarnaast mogen er volgend jaar in de Champions League slechts 21 in plaats van 30 spelers op de lijst worden gezet.

De Europese voetbalbond gaat zich ook bemoeien met de transfers van de steenrijke Franse club. De salarispost, de hoogste van Europa, mag niet verder toenemen en PSG moet voor transfers toestemming vragen aan de UEFA. De kans is groot dat de club van Gregory van der Wiel eerst moet verkopen voordat het nieuwe spelers mag aantrekken.

Als de Franse krant gelijk heeft, dan pakt de UEFA in het eerste jaar van FFP toch direct hard uit. Manchester City moet in dat geval ook gaan vrezen, naar de Engelsen is eveneens verder onderzoek gedaan.