VoetbalPrimeur elftal van het jaar: de uitslag!
Alle stemmen zijn geteld: bijna vijftigduizend stemmers!

VoetbalPrimeur elftal van het jaar: de uitslag!

09-05-2014 13:00
8

Het VoetbalPrimeur elftal van het jaar is bekend. De afgelopen weken kon er gestemd worden op de beste spelers van dit seizoen. Het aantal stemmen was overweldigend: bijna 50.000.

 

Per positie waren we op zoek naar de beste speler van dit Eredivisie-seizoen. Ook de trainers deden mee in de verkiezing. Uiteindelijk zijn we in een 4-4-2-systeem tot de volgende namen gekomen.

Doelman - Jasper Cillessen (Ajax): Over deze positie bestaat geen twijfel bij de bezoekers. 52 procent van de stemmers vindt dat Cillessen de beste keeper was dit seizoen. Jeroen Zoet (13%) en Leonard Nienhuis (13%) volgen Cillessen op grote afstand.

Rechtsback – Daryl Janmaat (Feyenoord): Met vlag en wimpel kroont Janmaat zich tot de beste rechtsback van de Eredivisie. Hij krijgt 63% van de stemmen. De eerste achtervolger is Santiago Arias met 14% van de stemmen.

Centrale verdediger – Stefan de Vrij (Feyenoord): We zochten twee centrale verdedigers. De Vrij wist uiteindelijk Ajacied Joël Veltman net achter zich te houden (18% tegen 16%). De verdediger kende een wisselvallig seizoen, maar sloot ijzersterk af.

Centrale verdediger – Niklas Moisander (Ajax): De meest gekozen verdediger is Ajax’ reserve-aanvoerder Niklas Moisander, al heeft hij met (19%) slechts één procent meer stemmen dan De Vrij. Moisander draaide een uitstekend seizoen in de Arena.

Linksback – Terence Kongolo (Feyenoord): Wie had dat een half jaar geleden kunnen denken. Kongolo heeft in de tweede seizoenshelft zóveel indruk gemaakt dat hij zijn concurrenten Patrick van Aanholt (24%) en Lucas Bijker (18%) ruim voorblijft. Kongolo krijgt liefst 40% van de stemmen.

Verdedigende middenvelder – Daley Blind (Ajax): Werd omgetoverd tot middenvelder en deed dat zo goed dat hij met 34% de meest gekozen middenvelder is. Blind was dit seizoen een van de steunpilaren van Ajax.

Verdedigende middenvelder – Jordy Clasie (Feyenoord): De strijd om de tweede plek controlerend op het middenveld was spannender. Clasie (19%) blijft Kamohelo Mokotjo (15%) uiteindelijk ruim voor.

Aanvallende middenvelder – Lasse Schöne (Ajax): Bij Ajax dit seizoen levensgevaarlijk met zijn schoten en dode spel momenten. Schöne krijgt 19% van de stemmen en laat daarmee Lex Immers (14%) en Hakim Ziyech (12%) ruim achter zich.

Aanvallende middenvelder – Dusan Tadic (FC Twente): De meest gekozen aanvallende middenvelder is niet Schöne, maar Tadic. De talisman van FC Twente is volgens velen de beste speler van de Eredivisie. Het levert hem met 20% van de stemmen een plek op in dit sterrenelftal.

Aanval – Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles): Niet Alfred Finnbogason of Memphis Depay, maar Jarchinio Antonia is door de bezoekers gekozen in dit elftal. Een verrassing, maar Antonia draaide een geweldig seizoen met het verrassende ‘Kowet’.

Aanval – Graziano Pellè (Feyenoord): Met 26% van de stemmen blijft Pellè iedereen voor. Hij is in jullie ogen dus dé spits van het seizoen. De vraag is of Pellè volgend jaar nog voor Feyenoord speelt.

Trainer – Frank de Boer (Ajax): Niet geheel verrassend is dat De Boer de leiding over het sterrenelftal heeft. Hij krijgt 38% van de stemmen, dat is ruim meer dan nummer twee Ronald Koeman (19%) en nummer drie Ron Jans (17%).

Totaal aantal stemmen: 47.407

Ben jij het eens met dit sterrenelftal of mis je juist spelers? Laat het weten via onderstaand reactiesysteem!