Rekik wil als WK-ganger naar Man City: Dat is toch wel wat anders
"Nu ik hier ben hoop ik natuurlijk wel dat ik mee mag naar Brazilië"

Rekik wil als WK-ganger naar Man City: "Dat is toch wel wat anders"

12-05-2014 08:42
5

Karim Rekik had er absoluut geen rekening mee gehouden dat Louis van Gaal hem zou uitnodigen voor de eerste oefenstage van Oranje. Maar nu de PSV-verdediger eenmaal in Hoenderloo is, doet hij er ook alles aan om het WK te halen.

De negentienjarige Rekik geniet van de onverwachte trainingen met Oranje. "Dit is toch wel een lekker toetje zo aan het eind van het seizoen", zegt hij tegen Sp!ts. "Maar nu ik hier ben hoop ik natuurlijk wel dat ik mee mag naar Brazilië. Tegen Frankrijk heb ik mijn debuut mogen maken en dat was een droom die uitkwam."

Door de mogelijke keuze voor het 5-3-2-systeem lijken de kansen van Rekik toe te nemen, hoewel hij daar zelf nog niet van overtuigd is. "Er wordt over een verandering van systeem gesproken, maar ik weet niet hoe dat systeem eruit zou moeten zien en of mij dat meer kansen biedt. We trainen op verschillende dingen. Dat zijn vragen voor de bondscoach."

Een WK zou zijn status goed doen en dat kan van pas komen als hij zich na de zomer weer bij Manchester City meldt. "Ik kom dan binnen als basisspeler van PSV en misschien WK-international, dat is toch wel wat anders dan als ik wat wedstrijden in bijvoorbeeld de First Division zou hebben gespeeld", aldus Rekik.