'Man van 117 miljoen' stopt voor tweede keer; Riquelme (36) wil door tot 40ste
Veron zwaait af bij Estudiantes; Riquelme heeft weddenschap wil broer

'Man van 117 miljoen' stopt voor tweede keer; Riquelme (36) wil door tot 40ste

12-05-2014 23:13

Juan Sebastian Veron heeft voor de tweede keer afscheid genomen van het profvoetbal. De Argentijnse middenvelder, inmiddels 39 jaar oud, zwaaide af tijdens het duel van Estudiantes de La Plata met San Lorenzo (3-0 winst).

De oud-middenvelder van onder meer Manchester United en SS Lazio kreeg in de 77ste minuut een applauswissel. Minutenlang klapten de fans van Estudiantes hun handen stuk voor 'La Brujita' (De Kleine Heks). Veron begon zijn professionele loopbaan in 1994 bij Estudiantes. Acht transfers en 117 miljoen euro later keerde hij in 2006 terug bij zijn Argentijnse jeugdliefde. In 2012 hing Veron zijn voetbalschoenen voor het eerst aan de wilgen, maar een jaar later keerde hij terug op dat besluit.

Riqueme wedt met broer
Ondertussen wil een ander icoon van het Argentijnse voetbal, Juan Roman Riquelme, voorlopig nog niet aan stoppen denken. De middenvelder van Boca Juniors leek afscheid te nemen van de fans van de Argentijnse club na het duel met Lanus, maar sprak na afloop van de wedstrijd de wens uit zichzelf nog lang voetballer te mogen noemen. De oud-speler van FC Barcelona en Villarreal wil zelfs door tot zijn veertigste, gaf hij te kennen.

De 36-jarige Riquelme is in het bezit van een aflopend contract, maar verwacht in juni met de club om tafel te gaan over zijn toekomst. "Ik zie wel wat er gebeurt, maar ik blijf voetballen tot mijn veertigste. Ik heb een weddenschap met mijn broer. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar ik ga het proberen. We gaan zien of ik bij Boca blijf spelen, of dat ik dat bij een andere club doe", aldus Riquelme.