PSG trekt zich niets aan van enorme straf: Ik koop wie ik kopen wil
President zet zich af tegen Financial Fair Play

PSG trekt zich niets aan van enorme straf: "Ik koop wie ik kopen wil"

17-05-2014 23:06
2

Paris Saint-Germain kreeg vrijdag een boete van zestig miljoen euro opgelegd door de UEFA vanwege het overtreden van de regels van Financial Fair Play. De steenrijke club uit Parijs trekt zich echter niets aan van de straf en gaat op de oude voet verder.

Dat betekent dat Paris Saint-Germain gewoon doorgaat met het kopen van nieuwe topspelers, ondanks dat het van de UEFA niet meer dan zestig miljoen euro mag uitgeven op de transfermarkt. "Ik koop de spelers die ik wil kopen", is president Nasser Al Khelaifi duidelijk in gesprek met L'Equipe. "Deze straf verandert niets aan ons project, de motivatie van de club of van de spelers."

"We respecteren en accepteren deze beslissing van de UEFA, maar wij zijn door niemand af te stoppen. Wij dromen altijd van meer. We hebben bij deze club een vijfjarenplan opgesteld en dat plan blijven we volgen. We hebben de afgelopen drie jaar al heel veel geld geïnvesteerd en daar gaan we gewoon mee door", aldus de koppige Al Khelaifi.

De uitspraken van Al Khelaifi lijken vooral te zijn gebaseerd op bluf. Wanneer PSG komend seizoen niet aan de eisen van de UEFA voldoet, riskeert de club uitsluiting van de Champions League en een transferverbod.