Talent uit Caribisch gebied: Blij met de kans bij Feyenoord
Arubaans talent traint één week mee in Rotterdam

Talent uit Caribisch gebied: "Blij met de kans bij Feyenoord"

18-05-2014 11:23

Jesus Penate mag komend seizoen één week zijn kunsten vertonen bij Feyenoord. De zestienjarige uit Aruba afkomstige aanvaller is vanzelfsprekend enthousiast over de uitnodiging die hij kreeg van de Rotterdamse club en hoopt de trainers te kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Ik verwacht een zware week in Nederland bij Feyenoord. Het zal een week zijn waarin ik hard zal moeten trainen en de club moet tonen wat mijn kwaliteiten zijn. Ik zal er klaar voor zijn, ik weet wat ik kan. Ik ben erg blij met de kans die ik krijg van Feyenoord", aldus Penate tegenover VoetbalPrimeur.

De Arubaan kreeg de uitnodiging uit Nederland naar aanleiding van zijn prestaties tijdens een voetbalweek op het eiland waar voormalige voetballers van de Rotterdamse club trainingen gaven. "Ik ben met Feyenoord in contact gekomen doordat de club een voetbalkamp organiseerde op Aruba. Via één van de sponsoren van het evenement, Dario Arends, kreeg ik de kans om mee te doen. Hij heeft mij ingeschreven en hij is daarom zeer speciaal voor mij. Hij heeft veel vertrouwen in mijn voetbalcapaciteiten."

Penate ontwikkelde zich enorm snel in het Arubaanse voetbal. "Ik ben in Colombia geboren, maar woon al vanaf mijn vijfde jaar op Aruba. Ik ben zestien jaar oud, maar speelde al wedstrijden in de teams voor spelers onder achttien jaar en 21 jaar. Dit seizoen kwam ik ook al uit in het eerste elftal van mijn club RCA."