'Sensationeel: Luiz twee dagen verwijderd van titel duurste verdediger ter wereld'
Paris Saint-Germain bereid om ruim zestig miljoen euro over te maken naar Londen

'Sensationeel: Luiz twee dagen verwijderd van titel duurste verdediger ter wereld'

23-05-2014 10:41
8

David Luiz staat op de drempel van een sensationele transfer naar Paris Saint-Germain. Volgens The Daily Mail is de Chelsea-verdediger hard op weg de duurste verdediger ter wereld te worden.

De Engelse krant schrijft vrijdag dat Paris Saint-Germain bereid is om bijna 62 miljoen euro op tafel te leggen voor de international van Brazilië. Daarmee wordt Luiz in één klap de duurste verdediger aller tijden. De transfer van Luiz zou binnen twee dagen worden afgerond, daarmee hoopt PSG de concurrentie te snel af te zijn. FC Barcelona en Bayern München zouden ook in de markt zijn voor de 27-jarige Braziliaanse verdediger van de Engelse club. Eerder kwam Luiz uit voor het Portugese Benfica.

De details moeten nog op papier worden gezet inzake de transfer van de 27-jarige Chelsea-verdediger, die in Parijs een duo moet gaan vormen met de huidige duurste verdediger ter wereld: Thiago Silva. Zijn landgenoot kwam in 2012 voor 42 miljoen euro over van AC Milan. Paris Saint-Germain hoopt snel de laatste puntjes op de i te zetten en zal vervolgens de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari het verzoek doen toekomen om Luiz naar Parijs af te laten reizen voor een medische keuring.